tuinonderhoud Drenthe
Het gras is groener
waar het water krijgt
tuinonderhoud Drenthe
Het gras is groener
waar het water krijgt

Tuinaanleg, sierbestrating en meer

Wij zijn niet kieskeurig. Natuurlijk wel met het materiaal dat we gebruiken en de kwaliteit van ons afgeleverde product, maar niet met onze opdrachten. De Meente Hoveniers is namelijk een allround hoveniersbedrijf. Dat betekent dat wij overal inzetbaar zijn. Voor het ontwerpen van uw tuin tot het onderhouden ervan.

De weg naar uw ideale tuin

1. Vrijblijvend tuinadvies

Voordat wij aan de slag gaan met uw tuin, komen we altijd bij u langs om de tuin of locatie te bekijken. Hierbij kijken we onder meer naar de staat van de tuin en de ligging van uw woning.

 

Na het locatiebezoek brengen we uw wensen in kaart. Wordt het een compleet nieuwe tuin of laat u een bestaande tuin renoveren? Heeft u al een idee hoe de tuin moet worden? Welke elementen wilt u erin verwerkt zien? Welk budget heeft u? Op basis van uw wensen maken we een plan.

2. Tuinontwerp en kostenplaatje

Als de locatie bezocht is en uw wensen duidelijk zijn, maken we een of meerdere schetsontwerpen en een inschatting van het benodigde budget.

 

Het ontwerp
Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van tuinen. Als u uw wensen kenbaar heeft gemaakt zullen zij een ontwerp maken van uw droomtuin.


Het plan
Het ontwerp is vanzelfsprekend de basis voor uw nieuwe tuin. Dit gebruiken we dan ook om een eventueel beplantingsplan op te stellen. Hierin staat onder meer welke planten we waar plaatsen, in welke hoeveelheid, met welke bloeitijd en welke bloeiperiode.


Afwerking
Voordat we in uw tuin aan de slag gaan, spreken we alles door. We horen graag wat u van de gemaakte keuzes vindt. Desgewenst maken we een aantal aanpassingen op het ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt voorzien van een heldere en duidelijke offerte, zodat u van tevoren precies weet waar u aan toe bent. Gaat u akkoord met de offerte? Dan starten wij met de uitvoering.

3. Tuinaanleg/start project

Als u akkoord heeft gegeven op het ontwerp starten we met de aanleg van uw tuin. Tuinaanleg is een vak apart. Ons hoveniersbedrijf heeft jarenlange ervaring in tuinaanleg. Niet alleen met beplanting, maar ook met het aanleggen stroomvoorziening, hemelwaterafvoer, schuttingbouw, vijveraanleg, sproei-installaties en meer. We beschikken hierbij over professioneel gereedschap en de juiste machines voor de uitvoering van onze werkzaamheden.

 

Wij nemen u al het regelwerk uit handen. Gedurende het hele project houden we u op de hoogte van de planning en de voortgang.

 

De tuinaanleg vindt plaats in de volgende fases:

Grondwerk
Op basis van het ontwerp wordt bepaald waar beplanting komt, en bestrating komt en wat de plaats voor de vijver of blokhut wordt. De grond moet hier eerst voor worden voorbereid.

 

Stroom en water
Desgewenst leggen we in deze fase de bekabeling voor de stroomvoorziening en sproei-installatie.

 

Plaatsen dode materialen
Na het aanleggen van de stroomvoorziening en sproei-installatie worden de ‘dode materialen’ geplaatst Denk hierbij onder meer aan blokhutten, bestrating, schuttingen en vijvers.

 

Plaatsen levende materialen
Nu is het tijd voor het plaatsen van de levende materialen, zoals de bomen, heesters en vaste planten.

4. Onderhoud en nazorg

Nazorg
Geen tuin kan zonder onderhoud. Onze service houdt dan ook niet op wanneer uw tuin eenmaal is aangelegd. Wij blijven natuurlijk altijd bereikbaar voor vragen of problemen. Daarnaast kunnen wij uw tuin in optimale staat houden door 2 à 3 keer per jaar groot onderhoud te verzorgen.

 

Tuinonderhoud kan op verschillende manieren worden ingevuld. Denk hierbij aan incidenteel onderhoud, voorjaarsonderhoud, najaarsonderhoud en structureel onderhoud.

 

Wij bieden ook een onderhoudscontract aan. Zo bent u altijd verzekerd van een tuin in optimale staat. Als u kiest voor een onderhoudscontract, maken we duidelijke afspraken betreffende de uit te voeren werkzaamheden. De frequentie en periode zijn hierbij altijd in overleg. Een onderhoudscontract is mogelijk vanaf 2x per jaar voor groot onderhoud tot 2-wekelijks onderhoud. Of enkel tijdens uw vakantie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor onderhoud houden we rekening met de volgende factoren:

Onderhoudswensen
Eerst brengen we uw onderhoudswensen in kaart. Vragen waar u over na moet denken zijn: wat gaan we aan uw tuin doen? Wanneer gaan we het doen en hoe vaak gaan we het doen?

 

Offerte
Ook bij de keuze voor een onderhoudscontract brengen we een duidelijke en heldere offerte uit. Zo weet u precies waar u aan toe bent.